Ceyhan İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü; Henüz 34 yaşında iken o dönemin zor bölgelerinden biri olan Ceyhan’da başkan seçilir. Aslında bu başarıya bir türlü inanmak istemeyenler iktidar partisinden olmamasına rağmen Ceyhan’da ezici bir üstünlükle 2. defa seçildiğinde Hüseyin Sözlü’ye hakkını teslim ettiler. 2004 yılında ikinci kez halkın teveccühünü kazanarak başkan seçildi.

Başkanın Albümünden

Yatırımcıların ve insanca yaşamak isteyenlerin gözde yeri: Ceyhan

Yatırımcıların ve insanca yaşamak isteyenlerin gözde yeri: Ceyhan

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü
Dünyanın en büyük petrol terminali olmaya aday olan Ceyhan’da, her gün yeni firmalar yatırım için fizibilite çalışması yapıyor. İlçenin modern yapılaşmasını gösteren Ceyhunkent’te ise 140 aile konutları teslim edildi bile… Şimdi de görkemli bir Kültür Parkı projesi hazırlayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Şehirleşelim, AB’ye yalvarmayalım” diyor.

Biz imarı kişisel çıkarlar doğrultusunda değil kamunun yararına yapıyoruz. Bu konuda kendimize çok güveniyoruz. Bugüne kadar imarda en ufak bir şaibemiz olmadı.

Göreve geldikten sonra belediyenin borçlarını ödedik. Personel alacaklıydı, araç parkı kilitlenmişti, kamu kurumlarına borç vardı. Biz hiç kimseden yardım almadan borçları kapattık.

Ceyhanlıların sosyal ve kültürel aktivitelerini geliştirebilecekleri Kültür Parkı Projesi nin tamamlanmasıyla birlikte önemli bir proje Ceyhan a kazandırılmış olacak. Projede, balık lokantası, iki adet aile çay bahçesi, Türk büyüklerin anıtları, masal kahramanlarının heykelleri, 3 bin kişilik amfi tiyatro, çocuk trafik eğitim pisti, çeşitli oyun grupları, paintball (boyama sporu) minyaçukurova müzesi, yel ve iki adet su değirmeni, 200 metre bitki tüneli, 500 araçlık otopark ile piknik alanı bulunuyor.

Göreve gelir gelmez ilçemizin altyapı projelerini tamamladık. Bütün Ceyhan’ın yollarını kaplamak yeşil alanlarını düzenlemek bize nasip oldu. Yeni yeşil alanlarımızı da önümüzdeki dönem halkın hizmetine sunup geleceğe yatırım olan ağaçlandırmayı da sürdüreceğiz.

Dünyanın en büyük petrol terminali olmaya aday olan Ceyhan’da, her gün yeni firmalar yatırım için fizibilite çalışması yapıyor. İlçenin modern yapılaşmasını gösteren Ceyhunkent’te ise 140 aile konutları teslim edildi bile… Şimdi de görkemli bir Kültür Parkı projesi hazırlayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Şehirleşelim, AB’ye yalvarmayalım” diyor.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, dünyanın en büyük petrol terminali haline dönüşecek ilçenin yatırımcılar için cazibe merkezi olduğunu ifade ederek, her gün yeni firmaların yatırım için fizibilite çalışması yaptığı Ceyhan’ın büyük firmaların iştahını kabarttığını kaydetti. Orta Doğu petrolleri ve Orta Asya enerji kaynaklarının dünyaya açılmasında Ceyhan ın önemli görev üstlendiğini vurgulayan Sözlü, "100 yılın projesi" olarak adlandırılan BTC Ham Petrol Boru Hattı nın faaliyete geçmesinin ardından yerli ve yabancı yatırımcıların yöreye olan ilgisinin arttığını ifade etti. Enerji yatırımlarının gözde merkezi haline gelen Ceyhan da kurulacak petrokimya, enerji santralleri ve tersanelerin bölge insanı için, özellikle Ceyhan için kazanca dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizen Sözlü, "İlçede yapılacak yatırımların ardından emlak fiyatlarında yüzde 100 e varan oranda artış yaşandı. Kurulacak tesislere paralel olarak önemli ölçüde konuta ihtiyaç duyulmasını bekliyoruz. Belediye olarak bu ihtiyacı gidermek istedik. Bu amaçla Ceyhun Kent toplu konutlarının yapımını sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ceyhunkent’te 140 daire teslim edildi
Belediye tarafından yaptırılan Ceyhunkent toplu konutlarının 140 daireden oluşan ilk etabı, sahiplerine teslim edildi. Başkan Sözlü, 5 Mayıs 2008 tarihinde temelini attıkları Ceyhunkent toplu konutlarını 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirterek, “Bu inşaat sektöründe küçümsenmeyecek bir başarıdır. Devletin hazinesine dokunmadan kendi imkanlarımız, halkımızın çok değerli birikimleri ve bizlere olan güveniyle gerçekleştirdiğimiz bu projeyi bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu aslında bizim için bir onur projesidir” dedi. Başkan Sözlü, Ceyhunkent projesinin devamı olarak 29 Mart 2009 tarihinden sonra Adana’nın ve bölgenin en itibarlı, içerisinde okulun, caminin ve alışveriş merkezinin de bulunacağı bin 200 konut daha yapmayı planladıklarını ifade etti. Sözlü, ”Sözümüzde durduğumuzu, Allah’a ve Ceyhanlı vatandaşlarımıza olan inancımızı ispatladık” diye konuştu.

Seviliyor ve başarılı
Başkan Sözlü, 1999 ve 2004 seçimlerinde üst üste seçilen biri olarak, sevildiğini ve başarılı olduğunu kanıtlayan biri. Milliyetçiliği de vatana hizmet olarak görüyor. “Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu demokrasinin gelişmemişliği ile açıklayan bir zihniyetin sözkonusu olduğunu” ancak Türkiye’de insanların düşüncelerini ifade etmelerine hiçbir engel bulunmadığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Türkiye’yi bölmek isteyen bölücülerin bile yayın organları mevcuttur. Teke tek insanları eleştirme noktasında sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bizler, yerinden yönetimi gerçekleştiren siyasetçiler olarak insanların her derdini dinleyip eleştirilere açığız. Halkla iç içe yaşıyoruz. Bence bir yöneticide, bir belediye başkanında olması gereken en büyük özellik, halkın ihtiyaçlarını iyi saptaması, onları dinlemesi ve halkın içinde olmasıdır” diyor.
Başkan Hüseyin Sözlü, şu bilgileri aktarıyor bizlere:

Milliyetçilik vatana hizmettir
Halkımı iyi analiz edebiliyorum. Bunu da bir avantaj olarak değerlendiriyorum. Ceyhan Anadolu’nun her köşesinden gelen insanları içinde barındıran bir ilçe. Yaşayan herkese eşit davranan bir ilçe... Bu bilinçle hareket ediyoruz. Bir Türk milliyetçisi olarak da başarıyı millete hizmet etmekte arayan bir belediye olmamız sebebi ile halk tarafından kabul gördüğümü düşünüyorum. Yaptığım görevi ciddiye alıyorum. Belediye başkanları birbirlerini tanıtırken, meslektaşım ifadesini kullanırlar. Ben, belediye başkanlığını meslek olarak görmüyorum. Görev olarak düşünüyorum. Meslek, daha esnek bir sözcüktür. Beni seçen halkıma müteşekkirim.

Belediye başkanı devletin parçasıdır
Bir belediye başkanı geleceği iyi görebilmeli. Halkın ve ilçesinin sorunlarını iyi belirleyebilmeli, ülke gerçeklerinden haberdar olmalıdır. Memleketin temel değerleri sarsıldığı zaman da kendi koltuğunu düşünmemeli. Belediye başkanının kamunun ve devletin bir parçası olduğu hiçbir zaman unutmamalı.

Potansiyelimiz yüksek
İlçemiz büyük bir ekonomik potansiyele sahiptir. İlçe ekonomik sosyal, kültürel yönden her şeyini hazırlamış bir yer olmak durumundadır. Üçüncü dönemimde de burada olacağım. Ceyhan’da MHP’yi, partimizin kabul ettiği belediyecilik anlayışını Türkiye’de en iyi temsil etmeyi başaran belediye başkanlarından biriyim. Halk tarafından kabul görüyorum. Başarılarımı sonuna kadar artırarak Ceyhan’a hizmet etmeyi görev sayıyorum.

Ceyhan’a gelen şehir hayatına uymalı
Ceyhan hem göç alan hem göç veren bir ilçe. Köylerinden ilçeye muazzam bir göç akıyor. Gençler evlenirken, yeni hayatlarına köylerinde değil, ilçelerinde başlıyorlar. Burada ev sahibi oluyorlar. Bu dönemde göç biraz daha yavaşlamış durumda. Ben göç almaya karşı değilim. Köylerimizden de gelsinler, Güneydoğu’dan da gelsinler. Tek bir şartımız var. Gelen şehir hayatına uymalıdır. Biz çok önemli bir görevi ifa ediyoruz. Türkiye, şehirleşme sürecini henüz tamamlayamadı. Bu insanları şehir kültürü ile bağdaştırmak, yoğurmak gerekiyor. Bence bu Türkiye’nin en büyük projesi olmalıdır. Göreve ilk geldiğimizde önem verdiğim konulardan biri buydu. Ceyhan merkezde, köylerde yapılan hayvancılıktan daha çok hayvancılık yapılıyordu. Bir trafik anarşisi vardı. Şehircilik noktasında belediye başkanları kararlı olurlar ise halk da belirli bir süre sonra belediye başkanının yanında yeralıyor. Ben Ceyhan’ın bir köyünde doğdum. Kim olursa olsun günümüzün şartlarına ayak uydurmalıdır.

Şehirleşelim, AB’ye yalvarmayalım
Şehirciliği köyde de yaşatmak önemli. Zaten Türkiye bunu gerçekleştirirse AB’nin önünde diz çöküp yalvarmasına gerek kalmaz. Ben bu anlamda hükümete bazen acıyorum. Türkiye’nin gururu ayaklar altına alınıyor. Bu bağlamda da bizlerin eğitim kültür ve sosyal anlamda ileriye gidip sorunları çözüp şehirleşme projelerini tamamlaması gerekiyor. AB için yalvarmaya gerek yoktur. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman bazı şeylerin kendiliğinden olabileceğine inanıyorum.

Yardım almadan borçları kapattık
Göreve geldikten sonra belediyenin borçlarını ödedik. Personel alacaklıydı, araç parkı kilitlenmişti, kamu kurumlarına borç vardı. Biz hiç kimseden yardım almadan borçları kapattık. Yakın çevredeki belediyeler arasında mali disipline uyan, yatırım kapasitesi ve kredisi yüksek olan belediyelerin başında yeralıyoruz. Bazen iktidar ve belediyelerin aynı partide olması halinde, belediyelerin daha fazla hizmet edileceği gibi düşünülüyor. Oysa bu doğru değil. İktidar partisi ile aynı olan birçok belediye de sıkıntı duyuyor. Sonuçta halk hizmet ister. Biz de halkımıza elimizden gelen desteği veriyoruz.

Personel azaldı
700 personel ile işe başladık. Şu anda 320 personel ile görevimizin başındayız. Belediyeler norm kanunu çıkarılmadan önce bu personel sorununu çözdüm. Bu konuda, biz hükümetten önce davrandık. Popülist, siyasi ulufe dağıtır gibi belediyelere işçi almadık. Kaynaklarımızı düşündük, ona göre davrandık.

İmarda kamu yararı ilkesi
İmar planına titizlikle uyuyoruz. Dönüşüm projeleri uyguladık ve şu ana kadar imar planının dışına çıkmadık. Şu an yeterli olduğunu söyleyebilirim. Bazı imar planlarının dinamik yapıda olması gereklidir. Yatırımcılara ve halkın ihtiyaçlarına göre dönem dönem düzenleme yapıyoruz. Biz imarı kişisel çıkarlar doğrultusunda değil kamunun yararına yapıyoruz. Bu konuda kendimize çok güveniyoruz. Bugüne kadar imarda en ufak bir şaibemiz olmadı.

Adana’ya yetecek suyumuz var
Altyapıda şu an sıkıntımız yok ama alternatif olarak Yedigöze Barajı yapılıyor. Buradan su temin etmek için içme suyu birliği kurduk. 2 belediye başkanımızı da yanımıza alarak bu projeye imza attık. Ceyhan Bakü Tiflis petrol boru hattının da Ceyhan’dan geçmesinden dolayı ileride 1 milyon nüfuslu Ceyhan olabilme ihtimalini de düşünerek, ileride yatırımcılarımızın büyük sanayi tesislerinin bu sudan faydalanabileceğini dikkate alarak hazırlık yaptık. Adana’nın tamamına yetecek kadar su mevcuttur.

“Önce altyapı” dedik
Göreve gelir gelmez ilçemizin altyapı projelerini tamamladık. Bütün Ceyhan’ın yollarını kaplamak yeşil alanlarını düzenlemek bize nasip oldu. Yeni yeşil alanlarımızı da önümüzdeki dönem halkın hizmetine sunup geleceğe yatırım olan ağaçlandırmayı da sürdüreceğiz.

En kaliteli ve hesaplı konutları yaptık
Türkiye’nin sosyal konut açısından en kaliteli, en nitelikli, en hesaplı konutlarını yapıyoruz. Haziranda temeli atılan konutların anahtar teslimini yaptık. Konutların içine doğalgaz tesisatını bile çektik.

Yüzde 40 kesinti haksızlık
Belediye gelirlerinin yüzde 40’ı kesiliyor. Kişisel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Gelirler düzene sokulmalı. Belediye gelirleri hükümetin iki dudağı arasında olmamalıdır. Belediye başkanları da yetkisizlikten şikayetçi olmamalı ve harcanan paranın iyi denetlenmesi için mekanizmalar kurulmalıdır. Belediyelerin yeterli geliri olmalı ve bu gelirler denetlenebilmelidir.

Kültür parkı
Ceyhanlıların sosyal ve kültürel aktivitelerini geliştirebilecekleri Kültür Parkı Projesi nin tamamlanmasıyla birlikte önemli bir proje Ceyhan a kazandırılmış olacak. Bu projeyi 600 dönüm olarak yapmayı hedefliyorduk ancak ilk etapta 100 dönümlük alanı projelendirerek hayata geçireceğiz. İnşallah bu projenin geriye kalan diğer kısmını da gerçekleştirmek bizlere nasip olur. Projede, balık lokantası, iki adet aile çay bahçesi, Türk büyüklerin anıtları, masal kahramanlarının heykelleri, 3 bin kişilik amfi tiyatro, çocuk trafik eğitim pisti, çeşitli oyun grupları, paintball (boyama sporu) minyaçukurova müzesi, yel ve iki adet su değirmeni, 200 metre bitki tüneli, 500 araçlık otopark ile piknik alanı bulunuyor.

Engellilere destek
Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için imkanlarımızı seferber ediyoruz. Belediyeye müracaat eden engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye veriyoruz. Tekerlekli sandalyeler evlerde teslim ediliyor. Onları bir nebze de olsa sevindirmek bizlere mutluluk veriyor.

Tarım şehriyiz
Ceyhan önemli bir tarım şehridir. İkliminin uygunluğu ve verimli topraklarından dolayı tarım ürünlerinde çeşitlilik oldukça fazladır. Ceyhan da yetişen başlıca tarım ürünleri; buğday, pamuk, mısır, soya, susam, yer fıstığı, hurma, nar, karpuz, turunçgiller ve sebzelerdir. En fazla ekilen tahıldır. Ceyhan ve çevresi önemli bir meyve üretim merkezidir. Turunçgillerin Ceyhan da tarımı çok yaygındır. Üretim fazlası turunçgil Türkiye iç piyasasında tüketilmektedir. Karpuz üretiminde Ceyhan Türkiye pazarında önemli bir paya sahiptir. Karpuz Türkiye iç piyasasında tüketildiği gibi dış piyasaya da ihraç edilmektedir. Ceyhan Belediyesi bu kadar meşhur karpuzunu tanıtmak için festival düzenleme hazırlığındadır. Narın da ekonomik değeri oldukça yüksektir. Hurma, Ceyhan ve çevresinde yetiştirilen önemli meyvelerden biridir.

Hayvancılık yaygın
Ceyhan da hayvan yetiştiriciliği çok yaygındır. Çünkü Ceyhan nüfus yapısını incelediğimizde önemli bir miktarda Yörük nüfusunun Ceyhan da iskan edilmiş olduğunu görürüz. Koyun yetiştiriciliği Yörüklerin yoğun olduğu köylerde halâ yaygın olarak yapılmaktadır.

At yetiştiriciliği
Ceyhan da at yetiştiriciliği de önemli bir uğraştır. Türkiye de bir çok defa gazi koşusunu Ceyhan da yetişen atlar kazanmıştır. 150-200 bin metrekare alana kurulu yarış atı yetiştirme çiftliği Türkiye deki ender çiftliklerdendir. Yarış severlerinin yakından tanıyacağı Thunder Bold, The Best, Dilun, Bartrobel, Kurtkan, Mehter Marşı, Suyun Bige, Tam Bulot... ve onlarcası Ceyhan dan çıkmıştır.

Tatlı su balıkçılığı
Ceyhan da tatlı su balıkçılığı yapılmaktadır. Ağaçpınar,Tatarlı, Kösreli de alabalık yetiştiriciliği yapılıyor. Ceyhan, Kadirli yolu üzerindeki göletlerde de çeşitli tatlı su balıkları avlanıyor. Ceyhan ın denizle kıyısı olan köylerinde deniz balıkçılığı da yapılmaktadır.

Okuryazarlık oranı yüksek
Ceyhan okur yazar oranı yüksek bir yerleşim birimi olup, ilçemizde iki adet meslek yüksek okulu ve 1.100 öğrenci bulunmaktadır, dokuz adet lise ve meslek lisesi, onlarca da ilköğretim okulu mevcuttur.

Tarihi yerler
İlçemiz, tarihi eser yönünden de zengindir. Ulu Cami, Kazankaya Kalesi, Kurtkulağı Kervansarayı ve camii, Durhasan Türbesi, Tumlu Kalesi, Yılan Kalesi, Anavarza Kalesi, Sirkeli Rölyefi bunların başında gelir. Tatarlı Çamlığı, Ağaçpınar tesisleri, Kurtkulağı Mesire yeri, İncirlik tesisleri de dinlenip gezilecek yerlerdir ve doğal bir güzelliğe sahiptir.

Hüseyin Sözlü kimdir?
1965 Ceyhan Çokcapınar doğumlu. İlkokulu köyünde bitirdi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Orman Bölümü mezunu. 7 yıl Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı. 1990-1999 yılları arasında DSİ’de memur olarak çalıştı. 1999 ve 2004 seçimlerinde üst üste belediye başkanlığı seçimini kazandı. 2009 yılında yapılacak seçimlerde de yeniden aday…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ak Yıllara Dediler... Vavandaşı Dilenir Hale Getirdiler.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü

Belgelerle Ceyhan'da TOKİ Gerçeği...

Belgelerle Ceyhan'da TOKİ Gerçeği...

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, TOKİ konusundak Ceyhanlılara gerçeği değil, TOKİ'yi malzeme yapıp, Seçim kaygısıyla kendilerine yöneltilen ithamları cevapladı...

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, Ceyhan'da TOKİ ile ilgili söylentilere belgelerle son noktayı koydu.
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, yaptığı bir basın bilgilendirme toplantısı ile bazılarının siyasi rant elde etmek için dillerine doladıkları, asılsız ve hiçbir belgeye dayanmayan açıklamalarını gerekçe göstererek, "TOKİ'nin gelmesine Ceyhan Belediyesi izin vermiyormuş" yalanları bizlere bu açıklamayı kamuoyuna duyurma gerekliliğini ortaya koymuştur" dedi. Belediye Başkanı SÖZLÜ, "Şu an üzerinde CEYHUNKENT'in kurulduğu, yol, alt-yapı, çevre düzenlemesi, park, okul, camii ve alışveriş merkezi yerleri ayrılmış imar planında toplu konut alanı olarak gözüken 36.639 m2'lik arazinin, 3 Mart 2008 tarihinde (TOKİ) Toplu Konut İdaresi'ne resmi bir yazı ile TOKİ tarafından devir alınıp-alınmayacağı soruldu. Ancak TOKİ tarafından belediyemize gönderilen resmi yazıda bu alanın TOKİ tarafından devir alınması uygun görülmedi. Bunun üzerine belediyemiz tarafından yaptırılan CEYHUNKENT Evleri, TOKİ'nin almadığı bu arsaya, 6 ay gibi rekor sayılabilecek kısa bir sürede yapıldı." Haziran 2008'de MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin de katıldığı Ceyhunkent Toplu Konutları temel atma töreninde yaptığı  konuşmasını hatırlatan Başkan Hüseyin SÖZLÜ"Ceyhunkent'in kuzeyinde yol, alt-yapı, çevre düzenlemesi, park, okul, camii ve alışveriş merkezi yerleri ayrılmış imar planında toplu konut alanı olarak gözüken 120 dönümlük araziye TOKİ'nin Toplu Konut yapması için davette bulunduk.  Ancak bugüne kadar belediyemize hiçbir resmi başvuru olmadı." dedi. "Ceyhunkent'in yerini TOKİ'ye önerdik fakat kabul etmediler" "TOKİ, belediyemize Ceyhan'da Toplu Konut yapmak için hiç bir resmi başvuruda bulunmamıştır" TOKİ hakkında genel bilgiler veren Hüseyin SÖZLÜ, TOKİ'nin, doğrudan Başbakanlığa bağlı, yasalarla istediği yeri kamulaştırma yetkisine sahip, imar planını bile kendisinin yapabildiği, dolayısıyla belediyelerden imar izni almasına gerek kalmadan projeleri hazırlayıp hayata geçirme yetkileriyle donatıldığını, TOKİ'nin Ceyhan'da belediye engeline takıldığı haberlerinin asılsız ve gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. "Biz daha kaliteli kömür yollasınlar onu dağıtalım diyoruz. Kötü kömür Ceyhan'ı zehirliyor diyoruz. Yoksa yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardımlara karşı değiliz." Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, AKP İlçe Başkanı Musa ORAL tarafından basına dağıtılan ve kendi hakkında ithamlara cevap verdi. SÖZLÜ, "AKP İlçe Başkanı Ceyhan için çalıştıklarını ve hizmetlerden bahsediyor. Sorarım hangi hizmetmiş bunlar? TOKİ dediler olmadı, yapamayınca belediye engelledi diyorlar. Yumurtalık yolu dediler, ortada birşey yok, Organize Sanayi Bölgesi için Sarımazı yolu dediler ortada birşey yok, orta refüjler dediler henüz bir icraat yok, yarım kalan kültür merkezini mi yaptılar? "CEK", "CAK"larla hizmet olmuyor. Şimdi insanlar sormaz mı ne yaptınız bu memleket için, kaç çivi çaktınız? Yapacağız demekle olmuyor hizmet. Yapamadıkları için belediyeyi suçluyorlar. Hizmet üretmedikleri gibi yapılanları görmezden geliyorlar. Ceyhan'a yapılan ve yapılacak hizmetleri baltalamaya çalışıyorlar. Hava kirliliğine neden olan kömürlere getiriyor sayın ORAL lafı. Sanki SÖZLÜ komisyonda değilmiş gibi konuşuyor. Biz devletin gönderdiğini dağıtıyoruz. Doğru, biz daha kaliteli kömür yollasınlar onu dağıtalım diyoruz. Kötü kömür Ceyhan'ı zehirliyor diyoruz. Yoksa yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yapılan yardımlara karşı değiliz. Bunun devletin sosyal sorumluluğu olduğunu söylüyoruz. Sağlığın daha önemli olduğunu söylüyoruz. Sayın ORAL, basın bülteninde 6 Ocak Kurtuluş Bayramı'nda yaptığım konuşmadan da rahatsız olmuş. Belediye Başkanı'nın Kurtuluş Bayramı'nda konuşması tören teamülü ve adetindendir ve konuşmam yirmi dakika sürmüştür. TOKİ ile ilgili tüm söylediklerim doğrudur. Ben belgelerle konuşuyorum. TOKİ'nin Ceyhan'a Toplu Konut yapmak için hiçbir talebi olmamıştır. Olmuşsa belgesini açıklasınlar. Açıklayamazlar çünkü yalan söylüyorlar. Bizler devletin resmi kuruluşlarıyız. Yaptığımız tüm işler resmi yazışmalarla olur. Tekrar ediyorum TOKİ'nin bizden resmi hiçbir talebi olmamıştır. Aksine Ceyhunkent'i yapmadan önce o arsayı TOKİ'ye biz önerdik, fakat kabul etmediler. Bu yıl içerisinde Ceyhunkent'in kuzeyindeki 120 dönümlük imarlı toplu konut alanını önerdik. Bugüne kadar bir müracaat olmadı. Biz boş laflarla konuşmuyoruz. Tüm söylediklerimiz belgelidir." dedi. SÖZLÜ: "Ben belgelerle konuşuyorum. TOKİ'nin Ceyhan'a Toplu Konut yapmak için hiçbir talebi olmamıştır. Olmuşsa belgesini açıklasınlar. Açıklayamazlar çünkü yalan söylüyorlar."