Ceyhan İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü; Henüz 34 yaşında iken o dönemin zor bölgelerinden biri olan Ceyhan’da başkan seçilir. Aslında bu başarıya bir türlü inanmak istemeyenler iktidar partisinden olmamasına rağmen Ceyhan’da ezici bir üstünlükle 2. defa seçildiğinde Hüseyin Sözlü’ye hakkını teslim ettiler. 2004 yılında ikinci kez halkın teveccühünü kazanarak başkan seçildi.

Başkanın Albümünden

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü: Ceyhan için taşın altına başımızı koyduk

Sözlü: Ceyhan için taşın altına başımızı koyduk

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) olarak Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye biz sorduk o söyledi. Dokuz yıllık icraatın ardından güzel şeyler duymak, okumak isteyenler için aşağıdaki röportaj ortaya çıktı.

12/12/2008 - 15:55

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) olarak Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye biz sorduk o söyledi. Sekiz yıllık icraatın ardından güzel şeyler duymak, okumak isteyenler için aşağıdaki röportaj ortaya çıktı.

Soru: Başkanım, en başa döndüğümüzde siz nasıl bir belediye devir aldınız, ana hatlarıyla neler yaptınız?

Hüseyin SÖZLÜ: İlçemizi geliştirmek için taşın altına ‘elimizi değil, başımızı koyduk.’ Öncelikle bunu belirtmek istedim. Halkımızın, bize olan teveccühleri bu işi başardığımızı gösteriyor. Ayrıca siyasete de farklı bir bakış açısı getirdik. Diğer siyasi rakiplere çamur atmaktan ziyade, vatandaşın siyasetçiye güven duyabilmesi ve siyaset kurumunun çalışabilmesi için her yerde siyasi rakiplerimizi savunduk.

Gelelim nasıl bir belediye aldık sorunuza; Türkiye’nin, güneyin ve Adana’nın yükselen yıldızı olan Ceyhan`ı bir deprem sonrası devraldık. Özellikle belediyenin içinde bulunduğu borç batağı yıldırmadı bizleri. Hiç bir kredi almadan kendi öz kaynaklarımız ile diz çökmüş Ceyhan’ı yeniden ayağa kaldırmasını bildik. Modern şehircilik ve örnek belediyecilik anlayışını Ceyhan`ın her köşesine uygulamaya gayret ettik.

110 bin nüfuslu Ceyhan`da modern şehirciliğin gereğine uygun alt yapı, kanalizasyon, içme suyu, örnek parklar, meydan düzenlemeleri bulvar ve yıllardır özlemle beklenen otogarı ile ikinci köprüyü tamamladık. Tarihi demir köprüyü ise restore edeceğiz.

Ceyhan Nehri ve Ceyhanlı, tabiri caizse birbirine küs yaşıyordu. Ceyhan Nehri ile Ceyhanlıyı “Ceyhan Irmağının ıslahı projesiyle” bir araya getirdik. Bu bölgeye yaptığımız Rauf Denktaş Parkı’yla tabiri caizse “Ceyhan nehri ile Ceyhanlıyı barıştırdık”

Gelen herkes söz vermiş ama asla yapılmamış olan bir terminal binamızı yapmak bize nasip oldu. Ceyhan’ın önemli bir eksiği olan şehirlerarası Otobüs terminalimizi bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlayıp hizmet soktuk. Hem de Ceyhanlının ve Ceyhan Belediyesi`nin cebinden tek kuruş bile harcamadan. Bu büyük projeyi Ceyhan’a kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz

Cumhuriyet ile yaşıt olan Mahallelerin asfalt görmesi, vatandaşlarımız tarafından büyük takdir topladı. Bölük pörçük tozlu ve adeta çamur deryası halindeki yolları, bir kilim, bir halı edasıyla işledik. “Bir şehrin aynısı yollarıdır” felsefesiyle hareket ederek ilçemizde asfaltlama ve parke yol çalışmalarını gerçekleştirdik.

Belediye olarak bakış açımız, standart belediye hizmetleri vermenin yanı sıra, gelişen teknolojiyi izlemek ve teknolojinin sağladığı kolaylıkları vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır. e-Belediye, vatandaşın emlak, su, çevre temizlik ve benzeri borçlarını takip edebilmesini sağlayacak bir sistemi oturttuk.

10 yılda elli yıllık hizmet üreterek Ceyhanlılardan ve Allah`ımızdan aldığımız güçle, destekle Ceyhan’ımızın çehresini değiştirme gayreti içerisinde olduk. 1999 öncesinin Ceyhan`ı ile bugünkü Ceyhan arasındaki farkı en iyi bilenler yine buranın insanlarıdır. Ceyhan`daki gelişmeleri, hızlı değişimi, kuruluşundan buyana el atılamayan hizmetlerin bizim ve ekibimizin gayretli çalışmaları neticesinde nasıl üretildiğini herkes şahittir.

Biz Ceyhan`a hizmet ederek Allah`ın rızasını kazanmak için yola çıkmıştık.Yine aynı azim ve düşünce ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz. “İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır” Hadis-i şerifine muhatap olmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bütün bu hizmetleri gerçekleştirirken sevgili hemşerilerimizi hep yanımızda hissettik. Sevenlerimizin ve hemşerilerimizin dua ve destekleriyle birçok engeli aştık. Ve…Artık düzlükteyiz.

Soru: Depremden bahsettiniz. Peki bu konuda neler yaptınız?

Hüseyin SÖZLÜ: Ortadoğu Üniversitesiyle iş birliği yapıp; Ceyhan’da ki tüm binaları kontrol ettirerek deprem için model oluşturduk. İmar paftalarını inceleyerek imara aykırı olan binaların yıkımını gerçekleştirdik. Modern bir imar anlayışının olması gerektiği gibi çalışmalarımızı sürdürerek özellikle deprem kuşağında yer alan tüm binaları kontrol ettirip olası bir depreme karşı hazırlıklı olmanın gerekliliğini ispatladık. Bunun için ODTÜ`den bir kontrol ve onarım heyetiyle anlaştık. Bu çalışmalar aynı zamanda burada emlak sektörünü canlandırdı. Ceyhan cazibe merkezi oldukça insanlar buraya ilgi duydu. Bu da beraberinde emlâkta fiyat artırımını getirdi. Deprem çalışmalarımız esnasında sağlam ve güvenilir yerleri iskana açtık.

İlçemize yapılacak yaptırımların ardından emlak fiyatlarında yüzde 100'e varan oranda artış yaşandı. Bu yüzden istikbalde doğabilecek konut problemlerini önlemek için CEYHUN KENT toplu konutlarının ilk etabını tamamladık. 400 konutun anahtar teslimini yaptık. Konutlarımızı TOKİ'nin fiyatlarından yüzde 30 daha ucuza satacağız. Amacımız para kazanmak değil, vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Deprem için yapılan çalışmalarla insanlarımızı konut edindirmeyi de başardık.

Soru: Daha önce buralarda şehrin ortasında bir hayvan pazarı vardı. Şimdi göremedik. Yeni yapılan yerde çok güzel olmuş. Zira bu bölgede hayvancılık geçim kaynağıdır.

Hüseyin SÖZLÜ: Efendim sizin de belirttiğiniz gibi bu konu önemlidir. İlçe merkezimizde bulunan eski hayvan pazarı hem ilçemize yakışmıyor hem de görüntü kirliliğine sebep oluyordu. Vatandaşlarımıza modern anlamda bir hayvan pazarı kazandıracağız demiştik ve sözümüzü tuttuk. Ceyhan - Kozan Karayolu üzerinde Bölge Trafik Müdürlüğü karşısındaki alanda hayvan pazarını inşa ettik. Vatandaşlara modern anlamda bir hayvan pazarı kazandırdık. Ayrıca yeni Pazarın, sadece Ceyhan’ın değil çevre ilçelerin de hayvan borsası niteliğini de taşıdığını da belirtmekte fayda var.

5 bin 200 metrekarelik alanda kurulan yeni hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar için 48 ve büyükbaş hayvanlar için 24 adet olmak üzere yapılan bölmelerin yanında idare binası, bir lokanta ile bir çay ocağı ve bin metre karelik otoparkta bulunuyor.

Soru: Belediyecilik sadece yoldan sudan ibaret olmasa gerek. Sosyal sorumluluk anlamında ve sportif anlamda neler yapıyorsunuz?

Hüseyin SÖZLÜ: Ceyhanlı Hemşerilerimize sağlıklı yaşam yolunda uygun spor tesisleri ve yüzme havuzları yapmayı hedeflediğimizi söyledik ve bunu başardık. Mesire ve piknik alanları kurarak hemşerilerimizin sosyal yönlerine de hitap ediyoruz.

Diğer taraftan yeşil alan yüzölçümü hayli fazla olan ilçemizde yeşillendirme ve ağaçlandırma faaliyetlerimiz devam edecektir. Kültür kompleksleri yapıyoruz.

Otogar’ın yanına inşa ettiğimiz, 2 bin kişi kapasiteli, yüzme havuzlu, Tenis kortlu ve Çocuk oyun alanlarının içerisine alan Devlet Bahçeli Spor Kompleksi’ni hayata geçirdik.

Çok güzel söylediniz. Belediye hizmetleri sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve kaldırım işinden ibaret değildir. Bu klasik belediyecilik anlayışı çok geride kaldı. Kentlilik bilincinin artırılması adına yapılacak birçok sosyal, kültürel faaliyetin de belediyenin görevleri içerisinde değerlendirilmesi gerekir. Ceyhanlılar bu anlamda çok şanslılar. Ve biz yatırımı doğrudan insana ve insanın sosyal, ruhsal, fiziksel ve psikolojik sağlıklarına yapıyoruz.

Özellikle sporun; kişiyi sosyalleştirici, toplumla bütünleştirici, ruh ve fiziği geliştiren, rekabetçi, dayanışmacı ve kişiyi olgunlaştıran kültürel bir olgu olduğunu biliyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda sporun çok önemli bir yeri vardır. İlçemizde spor kültürünün yaygınlaştırarak ruh ve fizik üstünlüğü olan sağlıklı bireylerin yetişmesinde katkı sağlamayı hedefliyoruz. Sağlıklı bir nesil spor yaparak büyüyen sağlıklı bedenlerle mümkündür. Eğer Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde de seçilirsem Ceyhan Belediye Spor Kulübü adı altında en az 5 bin lisanslı sporcu yetiştirmeyi hedefliyorum.

Bazen kendi kendimle kaldığımda düşününce çok mutlu olduğum icraatlara imza atmanın hazzını yaşıyorum. Artık Ceyhan adı sadece enerji merkezi olarak anılmıyor. Sporda elde ettiğimiz başarılarla da söz edilmesi bizleri memnun etmektedir.

Şöyle bir geriye baktığımızda Ceyhan Belediyespor’u bundan tam 7 yıl önce kurmuşuz. Tamamen amatör bir ruh ile kurmuştuk. O zamanlar sadece Ceyhan’da Futbol konuşulurken, biz işe önce Ata Sporumuz olan Güreşle başladık. Sporcularımız önce kendi branşlarında bölgemizde yapılan Festivallerde ve Karakucak güreşlerinde boy gösterdi. Ardından bölgesel lig ve derken ikinci ligden Birinci Lige yükseldi ve yaklaşık üç yıldan bu yana Türkiye Serbest Güreş liginde mücadele ediyorlar. Bu yıl yeni bir şubesini kurduğumuz İşitme Engelliler Güreş Şubemizin üç sporcusu Ermenistan’da yapılan müsabakalarda iki Gümüş bir bronz madalya alarak hem Ülkemizi hem de ilçemizin Gururu olmuşlardır.

Ceyhan Belediyespor’un güreşle başladığını ama bunun güreşle kalmadık. Ceyhan’da salon sporlarının temelini attık. Basketbol takımı kurduk. Kimsenin birinci lig aklından bile geçmiyordu. Hatta, biz bunu bazı basketbol hocalarımızla paylaştığımızda onlar bize “uğraşamazsınız, zor bir spor dalı demişlerdi” biz de kurulduğumuz ilk yılımızda namağlup olarak bitirdiğimiz ligden birinci lige merhaba dedik. Birinci Ligde Belediye Takımı olduğumuzdan sanırım “Asansör takım” sanıldık. Ama Ceyhan Belediyespor Bayan Basketbol Takımı şu anda Türkiye’nin güzide kulüplerinden biri olmuştur. Kulübümüz büyük bütçeli takımları yenme başarısı göstermiştir. Kurulduğu yıl Yıldızlar Türkiye Kupası, geçen yıl Türkiye Kupası, Yarı Finalisti olmuştur. Biz sadece basketbol, güreş değil, teakwan-do şubemiz, satranç ve halkoyunları ekibimizle sporun her dalında olmaya çalışan bir belediyeyiz.

Soru: Eğitime nasıl katkıda bulunmaktasınız?

Hüseyin SÖZLÜ: Belediye olarak eğitime ve öğrencilerimize çok önem veriyoruz. Bu nedenle Ceyhan Belediye Başkanlığı olarak ilçe merkezinde bulunan 26 ilk ve 10 orta öğretim kurumunda okuyan toplam 30 bin öğrenciye üzerinde ‘Ceyhan’ımı ve okulumu çok seviyorum’ yazılı 150 bin defter dağıttık. Tüm ilk ve orta öğretim okullarının bahçelerine parke taşı döşenmesi çalışmalarını önümüzdeki eğitim öğretim yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz.

Şimdiye kadar 14 ilköğretim ile 4 ortaöğretim okulunun bahçesini parke taşlarıyla döşedik. Geri kalan okullarımızın bahçelerini de 2009 - 2010 eğitim öğretim yılı başına kadar tamamlamayacağız. Amacımız, öğrencilerimize daha iyi şartlar eğitim ortamı sağlamak ve eğitime destek sağlamaktır.

Soru: Başkanım parklar ve temiz bir çevre dikkatimizi çekiyor. Çok şeyler değişmiş Ceyhan’da. Yanılıyor muyuz?

Hüseyin SÖZLÜ: Ceyhan`da, mevcut parklar uygunsuz kişilerce; uygunsuz amaçlar için kullanılıyordu. Çöplük yuvası halinde terk edilmeye bırakılan parkları, yenileyerek Ceyhanlılara sunduk.

Elçibey Parkı, Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Parkı başta olmak üzere yaptırdığımız ve düzenlediğimiz parklar ile birlikte şehrin çehresi değişmeye devam ediyordu. Gerçekten Ceyhan, huzur ve güven dolu yaşanacak bir kent olmuştur.

İlçe merkezi başta olmak üzere şehrin her bölgesinde düzenli olarak temizlik ekipleri tarafından çöpler toplanıyor ve çevre kirliliği önleniyordu. Sivrisinekle mücadelede büyük bir titizlik uygulayarak, sivrisinek yataklarını bir bir kurutma gayreti gösterdik.

Ceyhan mezarlığına yapılan düzenlemelerle mezarlığın mezbelelik görüntüsünü, çağdaş ve temiz bir yapıya dönüştürerek yeni bir görünüm sağladık. Yeni mezarlık alanını da tespit ederek gelecekte doğacak problemleri ortadan kaldırdık. Kentin çeşitli yerlerine yapılan su çeşmeleriyle, modern şehircilik ve ”Halka hizmet, ibadettir “ anlayışını Ceyhan`ın her köşesine taşıma gayretine girdik.

Yeşil bir Ceyhan anlayışıyla başlattığımız “ağaç dikme” kampanyaları ile Ceyhan’ın muhtelif yerlerine sayısız ağaç diktik. Yine bizim deyimizle. “Amaç gelecek seçimler değil, gelecek nesillerdir.” İşte bu hizmet anlayışı ile hareket ederek, “Ceyhan içinde yeşil değil, yeşiller içerisinde bir Ceyhan” oluşturmak için hizmetlerimize devam ediyoruz.

Soru: Önümüzdeki süreç ışığında şunu da yapmam lazım dediğiniz bir şeyler var mı? Halkınıza ve kamuoyuna ne gibi mesajlarınız olacak?

Hüseyin SÖZLÜ: Ceyhan, değişti artık. Modern ve çağdaş şehircilik anlayışının; insani ölçülere göre dizayn edildiği, huzur dolu bir Ceyhan gelmiştir adeta. Cumhuriyet tarihindeki en büyük hizmetler zinciri gerçekleşmiş ve bu alanda ilklere imza atılmıştır. Bizim deyişimizle, “Biz yıldızlara nişan aldık. Ceyhan, yüz yılın şehri olacaktır” bu amaç ve azimle çalışacağımıza söz verdik ve çalıştık…

Diğer adayların “cek” lerle, “cak” larla yapacaklarını söyledikleri bir çok şeyi, yani onların hayallerini Belediye Başkanı olarak ben ve ekibim gerçekleştirmiştir. 10 yıl öncesinde “Dayan Ceyhan kurtuluyorsun” diyerek yola çıktığımızda Ceyhanlı hemşerilerimiz bize inandı, biz de onların bu inanç ve güvenini sarsmadan yolumuza devam ederek, onlara şimdi de “Devam Ceyhan yükseliyorsun” dedik. Demek ki bu halk kendisine hizmet eden ve sınır tanımayan, hizmet etme noktasında hiçbir ayırım yapmayan “Halka hizmet etmeyi Hakk`a hizmet” olarak niteleyen zihniyetlere ve şahsiyetlere değer vermesini çok iyi biliyor. Bu yüzden, biz Ceyhanlı hemşerilerimize dün güvendik bu gün de güveniyoruz.

Elbette yapacak olduğumuz daha çok iş var. Bunların en önemlisi Ceyhan’da sosyal ve kültürel aktivitelerin arttırılarak idamesini sağlamak için Ceyhan Nehri’nin karşı yakasına 650 dönümlük dev bir Kültür Parkı yapmayı hedefliyoruz. Bunun yanında yerleşim birimlerimizin alt yapı ve yol problemlerini çözerek, alt yapı ve yol problemi olan hiçbir mahalle bırakmadık.

Çocuklarımıza yönelik oyun alanları üretmeye devam edeceğiz. Üretken bir yerel yönetim verebilmek için Ceyhanlıya hizmet etmeyi ibadet sayan anlayışı devam ettireceğiz. Hizmetlerimizi gerçekleştirme noktasında hiçbir ayrım gözetmeden yolumuza devam edeceğiz. Çıktığımız bu hizmet yolunda Allah yar ve yardımcımız olsun.

Soru: Başkanım çok teşekkür ederiz. Size ve ekip arkadaşlarınıza başarılar diliyoruz.

Hüseyin SÖZLÜ: Ben de (e-ha) Elektronik Haber Ajansı’na çok teşekkür ediyorum. Buralarda çalışan insanlar olduğunu yerinde gözlemleyip bunu elektronik ortamlarda yayınlayan ve yayınlamak isteyen yayın kuruluşlarına teşekkür ederiz. Ülkemizin ve insanımızın değerlerine bağlı yayın organlarında yer almak bizim için bir ayrıcalıktır. Ben de sizlere başarılar diliyorum.

(e-ha)

© e-Haber Ajansı

www.e-haberajansi.com

Hüseyin Sözlü Kimdir?

Henüz 34 yaşında iken o dönemin zor bölgelerinden biri olan Ceyhan’da başkan seçilir. Aslında bu başarıya bir türlü inanmak istemeyenler iktidar partisinden olmamasına rağmen Ceyhan’da ezici bir üstünlükle 2. defa seçildiğinde Hüseyin Sözlü’ye hakkını teslim ettiler. 2004 yılında ikinci kez halkın teveccühünü kazanarak başkan seçildi.

Belediyecilik ve spor alanındaki hizmetlerinden dolayı birçok ödül aldı. Türk dünyasına yaptığımız hizmetlerden dolayı TÜRKSAV 12. Türk Dünyası Hizmet Ödülünü TBMM Başkanı Köksal Toptan’dan aldı. Ayrıntılar için: www.huseyinsozlu.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ak Yıllara Dediler... Vavandaşı Dilenir Hale Getirdiler.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü

Belgelerle Ceyhan'da TOKİ Gerçeği...

Belgelerle Ceyhan'da TOKİ Gerçeği...

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, TOKİ konusundak Ceyhanlılara gerçeği değil, TOKİ'yi malzeme yapıp, Seçim kaygısıyla kendilerine yöneltilen ithamları cevapladı...

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, Ceyhan'da TOKİ ile ilgili söylentilere belgelerle son noktayı koydu.
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, yaptığı bir basın bilgilendirme toplantısı ile bazılarının siyasi rant elde etmek için dillerine doladıkları, asılsız ve hiçbir belgeye dayanmayan açıklamalarını gerekçe göstererek, "TOKİ'nin gelmesine Ceyhan Belediyesi izin vermiyormuş" yalanları bizlere bu açıklamayı kamuoyuna duyurma gerekliliğini ortaya koymuştur" dedi. Belediye Başkanı SÖZLÜ, "Şu an üzerinde CEYHUNKENT'in kurulduğu, yol, alt-yapı, çevre düzenlemesi, park, okul, camii ve alışveriş merkezi yerleri ayrılmış imar planında toplu konut alanı olarak gözüken 36.639 m2'lik arazinin, 3 Mart 2008 tarihinde (TOKİ) Toplu Konut İdaresi'ne resmi bir yazı ile TOKİ tarafından devir alınıp-alınmayacağı soruldu. Ancak TOKİ tarafından belediyemize gönderilen resmi yazıda bu alanın TOKİ tarafından devir alınması uygun görülmedi. Bunun üzerine belediyemiz tarafından yaptırılan CEYHUNKENT Evleri, TOKİ'nin almadığı bu arsaya, 6 ay gibi rekor sayılabilecek kısa bir sürede yapıldı." Haziran 2008'de MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin de katıldığı Ceyhunkent Toplu Konutları temel atma töreninde yaptığı  konuşmasını hatırlatan Başkan Hüseyin SÖZLÜ"Ceyhunkent'in kuzeyinde yol, alt-yapı, çevre düzenlemesi, park, okul, camii ve alışveriş merkezi yerleri ayrılmış imar planında toplu konut alanı olarak gözüken 120 dönümlük araziye TOKİ'nin Toplu Konut yapması için davette bulunduk.  Ancak bugüne kadar belediyemize hiçbir resmi başvuru olmadı." dedi. "Ceyhunkent'in yerini TOKİ'ye önerdik fakat kabul etmediler" "TOKİ, belediyemize Ceyhan'da Toplu Konut yapmak için hiç bir resmi başvuruda bulunmamıştır" TOKİ hakkında genel bilgiler veren Hüseyin SÖZLÜ, TOKİ'nin, doğrudan Başbakanlığa bağlı, yasalarla istediği yeri kamulaştırma yetkisine sahip, imar planını bile kendisinin yapabildiği, dolayısıyla belediyelerden imar izni almasına gerek kalmadan projeleri hazırlayıp hayata geçirme yetkileriyle donatıldığını, TOKİ'nin Ceyhan'da belediye engeline takıldığı haberlerinin asılsız ve gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. "Biz daha kaliteli kömür yollasınlar onu dağıtalım diyoruz. Kötü kömür Ceyhan'ı zehirliyor diyoruz. Yoksa yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardımlara karşı değiliz." Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, AKP İlçe Başkanı Musa ORAL tarafından basına dağıtılan ve kendi hakkında ithamlara cevap verdi. SÖZLÜ, "AKP İlçe Başkanı Ceyhan için çalıştıklarını ve hizmetlerden bahsediyor. Sorarım hangi hizmetmiş bunlar? TOKİ dediler olmadı, yapamayınca belediye engelledi diyorlar. Yumurtalık yolu dediler, ortada birşey yok, Organize Sanayi Bölgesi için Sarımazı yolu dediler ortada birşey yok, orta refüjler dediler henüz bir icraat yok, yarım kalan kültür merkezini mi yaptılar? "CEK", "CAK"larla hizmet olmuyor. Şimdi insanlar sormaz mı ne yaptınız bu memleket için, kaç çivi çaktınız? Yapacağız demekle olmuyor hizmet. Yapamadıkları için belediyeyi suçluyorlar. Hizmet üretmedikleri gibi yapılanları görmezden geliyorlar. Ceyhan'a yapılan ve yapılacak hizmetleri baltalamaya çalışıyorlar. Hava kirliliğine neden olan kömürlere getiriyor sayın ORAL lafı. Sanki SÖZLÜ komisyonda değilmiş gibi konuşuyor. Biz devletin gönderdiğini dağıtıyoruz. Doğru, biz daha kaliteli kömür yollasınlar onu dağıtalım diyoruz. Kötü kömür Ceyhan'ı zehirliyor diyoruz. Yoksa yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yapılan yardımlara karşı değiliz. Bunun devletin sosyal sorumluluğu olduğunu söylüyoruz. Sağlığın daha önemli olduğunu söylüyoruz. Sayın ORAL, basın bülteninde 6 Ocak Kurtuluş Bayramı'nda yaptığım konuşmadan da rahatsız olmuş. Belediye Başkanı'nın Kurtuluş Bayramı'nda konuşması tören teamülü ve adetindendir ve konuşmam yirmi dakika sürmüştür. TOKİ ile ilgili tüm söylediklerim doğrudur. Ben belgelerle konuşuyorum. TOKİ'nin Ceyhan'a Toplu Konut yapmak için hiçbir talebi olmamıştır. Olmuşsa belgesini açıklasınlar. Açıklayamazlar çünkü yalan söylüyorlar. Bizler devletin resmi kuruluşlarıyız. Yaptığımız tüm işler resmi yazışmalarla olur. Tekrar ediyorum TOKİ'nin bizden resmi hiçbir talebi olmamıştır. Aksine Ceyhunkent'i yapmadan önce o arsayı TOKİ'ye biz önerdik, fakat kabul etmediler. Bu yıl içerisinde Ceyhunkent'in kuzeyindeki 120 dönümlük imarlı toplu konut alanını önerdik. Bugüne kadar bir müracaat olmadı. Biz boş laflarla konuşmuyoruz. Tüm söylediklerimiz belgelidir." dedi. SÖZLÜ: "Ben belgelerle konuşuyorum. TOKİ'nin Ceyhan'a Toplu Konut yapmak için hiçbir talebi olmamıştır. Olmuşsa belgesini açıklasınlar. Açıklayamazlar çünkü yalan söylüyorlar."